Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kruszonką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szkl
cukier szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 250 g
jajko 2 szt
cukier waniliowy torebka
jabłka 2 kg
cukier 4 łyżki
cynamon Prymat łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kruszonką

1.Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dodajemy posiekaną margarynę. Zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta rozkładamy na blaszce o wymiarach 36x24 wysmarowanej margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej .Drugą część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180C.

2.Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach odciskamy z nadmiaru soku, dodajemy cukier i cynamon. Wykładamy na podpieczone ciasto, pozostałą część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach i pieczemy 35 minut w temperaturze 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 24.10.2015 14:39
smakowity Twój jabłecznik
Franciszek 12.09.2015 00:05
pyszne takie ciasto
aginaa 11.09.2015 15:26
bardzo lubię taki jabłecznik
bietka 11.09.2015 13:42
smaczne ciacho :)
Alex_M 11.09.2015 13:25
dobre ciacho :)
Ewelina1991 11.09.2015 12:59
uwielbiam go!!!
Monika-twin 11.09.2015 11:19
fajny jabłecznik.
Łucja1 11.09.2015 11:03
jesień to czas jabłeczników i ten upiekę z radością
Futka 11.09.2015 10:22
Cudny i bardzo smakowity jabłecznik :)
IZABELA29 11.09.2015 10:12
zawsze pyszne
mamusia1 11.09.2015 10:00
placek na czasie, bo jabłek jest do wyboru-do koloru
bertpvd 11.09.2015 09:21
pyszny jabłecznik !
Maridka19 11.09.2015 09:10
Jabłecznik zawsze u mnie mile widziany :) Pyszny serniczek
Aannkaa82 11.09.2015 09:05
Jedno z moich ulubionych ciast, uwielbiam jabłeczniki w każdej wersji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak