Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jajko 4
margaryna 200 gram
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
jabłka 1.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kruszonką

Mąke,margarynę,4 żółtka,proszek do pieczenia ,
cukier waniliowy i połowę cukru -zagnieść.
2/3 ciasta rozłożyć na blache a 1/3 ciasta zagnieść z resztą cukru i włożyć do lodówki.


Jeżeli jabłka są miękkie pokroić obrane na plasterki i wyłożyć grubą warstwe na ciasto.


Jeżeli są twarde obrane jabłka uprażyć lekko w garnku z odrobiną wody( 2 łyżki) i ostygnięte wyłożyć na ciasto.


Z białek ubić pianę, wsypać kisiel i jeszcze chwile ubijać,wyłożyć na jabłka.
Na piane zetrzeć na tarce resztę ciasta z lodówki.


Piec w 180 stopniach przez 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 27.11.2013 11:39
Pychotka :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak