Jabłecznik z kremem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    4 szt
  • polewa czekoladowa

  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczki
  • cukier

    1 szkl
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • mleko

    2 szkl
  • masło

    1 kostka
  • jabłka prażone

    1 słoik
  • kaszka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy z odrobiną soli i z cukrem na pianę . Mąkę przesiewamy łączymy z proszkiem do pieczenia. Żółtka mieszamy z odrobiną octu . Do ubitych białek dodajemy żółtka potem mąkę i lekko mieszamy . Pieczemy biszkopt ok 20 min .
Masa jabłkowa. Jabłka podgrzewamy wsypujemy galaretkę mieszamy żeby żelatyna dobrze sie rozpuściła. Biszkopt smarujemy masą jabłkową .
Masa budyniowa. Zimne mleko wymieszać z kaszką manną ,budyniem i cukrem . Podgrzewać na małym ogniu . Zagotować . Budyń ostudzić . Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę . Taką masa smarujemy biszkopt . Na koniec polewamy polewa czekoladową .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 03.05.2014 17:25
idealne ciacho do kawki
Iwusia 01.05.2014 22:21
bardzo fajny przepis
Piotr-21 24.08.2012 22:01
dobry
Betka 06.08.2012 09:50
pychotka!;)
agaK. 04.08.2012 22:12
pycha
Agnieszka54 04.08.2012 21:45
super
BeataJ 04.08.2012 21:15
fajny przepis...coś innego :)
1j1o1l1a1 04.08.2012 17:50
bogato i smacznie się prezentuje:)
Katarzyna87 04.08.2012 16:51
fajny
Aleksandraa 04.08.2012 15:40
fajny przepis takiego ciasta jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat