Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kisielem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 3 łyżki
cukier 0,5 szkl
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kisielem

Masło, mąkę, proszek do pieczenia , cukier waniliowy, 4-5 żółtek, 3 łyżek cukru zagnieść ciasto, oddzielić z tego 1/3 i tę część zamrozić.

2/3 wyłożyć na blachę po czym wyłożyć poszatkowane jabłka (lub dżem).

Z 4-5 białek, 1/2 szklanki cukru i kisielu ubić pianę, ułożyć ją na jabłkach.

Na pianę zetrzeć zamrożony uprzednio kawałek ciasta.

Piec 55 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 30.10.2013 15:48
fajne ciacho z jabłkami:)
Ania321 30.10.2013 15:33
robiłam kiedyś podobny, jest pyszny :)
bogusia19 30.10.2013 14:49
uwielbiam pycha
agnieszka214 30.10.2013 14:44
jabłeczniki to moje ulubione ciacho
nogawkuchni 30.10.2013 12:54
Wygląda smakowicie i zachęcająco,oj zjadłabym kawałeczek do popołudniowej kawki,ciekawa wersja jabłecznika i interesujący przepis.
dodi 30.10.2013 12:45
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak