Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z gotowaną masą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 2 szt
jabłka 1,5 kg
woda 2 szkl
cukier 0,75 szkl
budyń śmietankowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z gotowaną masą

pieczemy dwa ciast akruche. Jabłka obieramy i kroimy w kostke dodajemy wode i gdy zawrze dodajemy cukier gotujemy aż jabłka sie rozgotują miksujemy i mieszamy z rozmąconym budyniem gotujemy mase i gorąca przekładamy ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak