Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 250 gram

Masa budyniowa

budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 3,2% 0,8 litr

Masa jabłkowa

jabłka 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie równe części. Jedną połówkę ciasta wałkujemy i wykładamy na blachę. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce na grubych oczkach. Starte jabłka wykładamy na ciasto. Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Ugotowany wylewamy na jabłka. Na wierzch z drugiej połowy ciasta rwiemy kawałki i układamy na masie budyniowej. Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 27.11.2015 00:45
pyszne ciasto do kawki
Marta1986 26.11.2015 21:14
smaczny jabłecznik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak