Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
jajko 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy
masło 10 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śnieżka 1 opakowanie
mleko 3/4 szklanki
dżem 1 słoik
wiórki kokosowe
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z bitą śmietaną

Masło posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajka, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odstawić do schłodzenia, po czym upiec w średnio nagrzanym piekarniku. W czasie pieczenia ciasta ubić śmietanę z mlekiem. Na gorące rumiane cisto wyłożyć mus jabłkowy. Gdy placek ostygnie, udekorować go bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak