Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik włoski

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
jabłka 3 duże
Do dekoracji:
Polewa:

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik włoski

Całe jaja ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki, na końcu wymieszać z pokrojonymi jabłkami. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto udekorować polewą. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.03.2014 15:08
smaczne ciasto
Megg 09.03.2014 14:21
super ciacho do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak