Jabłecznik włoski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • olej

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżka
  • jabłka

    3 duże
  • Do dekoracji:

  • Polewa:

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe jaja ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki, na końcu wymieszać z pokrojonymi jabłkami. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto udekorować polewą. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 09.03.2014 15:08
smaczne ciasto
Megg 09.03.2014 14:21
super ciacho do kawusi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat