Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik według kejt

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
mąka tortowa 4 szkl
cukier 1 szkl
jaja 3 szt
margaryna kostka 1 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
cuker waniliowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik według kejt

Jabłka obrać ,pokroić i udusić.Z mąki ,cukrów,margaryny ,proszku ,śmietany,jednego jaja i dwóch żółtek zagnieść kruche ciasto.Trzy czwarte ciasta wylepić na średniej blaszce ,resztę schłodzić w zamrażalniku.Podpiec 10 minut w piekarniku ,wyłożyć jabłka,zetrzeć na wierzch schłodzone ciasto i piec ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 19.10.2011 18:56
uwielbiam
Justa32 06.09.2011 10:03
smaczny
Emiliozo 05.09.2011 17:29
znakomity
MAR3STA 04.09.2011 22:08
uwielbiam to ciasto
ziutula
ziutula 02.09.2011 13:22
wszelkie jabłeczniki,szarlotki uwielbiam...
kanu83 30.08.2011 08:44
aż ślinka cieknie
AgaS10 29.08.2011 21:40
poproszę porcyjkę:)
Kuchareczekjeden 29.08.2011 21:04
apetyczne
Ania67 29.08.2011 19:25
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak