Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik Tarty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
cukier 30 dag
jaja 5 sztuk
margaryna 25 dag
proszek do pieczenia łyżka
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik Tarty

Wszystkie składniki dobrze wymieszać ręką. Podzielić na dwie takie same kule, włożyć do zamrażalnika do momentu zamrożenia. Po wyjęciu, jedną z kul zetrzeć na tarce bezpośrednio na wysmarowanej wcześniej blasze, tak aby dno formy było zakryte ciastem, następnie włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i podpiec ok 15 minut, następnie wyłożyć starte jabłka na podpieczony spód ciasta a na nie zetrzeć drugą cześć kuli. Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak