Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik od Hamrocyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
cukier puder 250 gram
mąka tortowa 500 gram
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jajko 4 szt.
jabłka 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę następnie dusimy do miękkości , można użyć również konfitury z jabłek
Krok 1 - Jabłecznik od Hamrocyka foto
2
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem , dodając po jednym jajku. Dokładnie ucieramy , dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia
3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną blachę , dokładnie wyrównujemy nakładamy zimne już jabłka oprószamy cynamonem .Pozostałe ciasto nakładamy na wierzch łyżką i wyrównujemy
Krok 2 - Jabłecznik od Hamrocyka foto
3
Gotowe ciasto od razu wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 50 minut.
Krok 3 - Jabłecznik od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.11.2012 18:59
apetyczny
Beatris 03.10.2012 08:33
Zjadłabym chociaż kawałeczek.
Justyna/Dzastus 24.09.2012 15:51
Uwielbiam za smak i prostotę. Super
Lemon 13.09.2012 12:16
fajne
Adamorek 08.09.2012 23:08
jak szarotka
natii3624 08.09.2012 22:30
mmm..super wygląda! :)
suzana 08.09.2012 22:16
pyszny
Barbara/zuza22_85 08.09.2012 21:49
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak