Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
olej 8 łyżek
woda 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4
galaretka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno

Kroki postępowania

1
Przygotować biszkopt. Piec go w 180 stopniach przez ok.25 minut.
Krok 1 - Jabłecznik na zimno foto
2
Jabłka obrać, pokroić. Dwie z galaretek rozpuścić. Połączyć z jabłkami. Odstawić do stężenia.
Krok 2 - Jabłecznik na zimno foto
3
Gdy galaretka stężeje wyłożyć ją na biszkopt.
Krok 3 - Jabłecznik na zimno foto
4
Rozpuścić trzecią galaretkę. Wyłożyć ją na jabłka. Schłodzić.
Krok 4 - Jabłecznik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.03.2015 16:49
smaczne ciasto
RenataZ-et 29.03.2015 16:03
bardzo smaczny :)
Ewelina1991 29.03.2015 14:57
pysznie się prezentuje
kanu83 29.03.2015 14:30
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak