Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
Biszkopty 100 g.
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno

Kroki postępowania

1
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy.
Krok 1 - Jabłecznik na zimno foto
2
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody i dodać do jabłek ciągle mieszając.

Gdy jabłka trochę przestygnąć przełożyć je na biszkopty.
Krok 2 - Jabłecznik na zimno foto
3
Śmietanę ubić i wyłożyć na jabłka, można ją udekorować tartą czekoladą. Wstawić do lodówki aż całość stężeje.
Krok 3 - Jabłecznik na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aliss06 03.02.2014 16:52
Świetny pomysł, szybki i smaczny :)
Kasia36 10.06.2013 22:11
Pysznie i szybko
Monia 04.06.2013 18:35
A ja wciąż tylko sernik na zimno, a tu wreszcie jabłecznik :D Na pewno wypróbuję!
pestka 03.06.2013 09:34
bardzo dobry deser
Zdzisław 25.03.2013 23:22
smaczne, łatwe do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak