Jabłecznik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • Biszkopty

    100 g.
  • śmietana 30%

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jabłecznik na zimno foto
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy.
Krok 2 - Jabłecznik na zimno foto
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody i dodać do jabłek ciągle mieszając.

Gdy jabłka trochę przestygnąć przełożyć je na biszkopty.
Krok 3 - Jabłecznik na zimno foto
Śmietanę ubić i wyłożyć na jabłka, można ją udekorować tartą czekoladą. Wstawić do lodówki aż całość stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aliss06 03.02.2014 16:52
Świetny pomysł, szybki i smaczny :)
Kasia36 10.06.2013 22:11
Pysznie i szybko
Monia 04.06.2013 18:35
A ja wciąż tylko sernik na zimno, a tu wreszcie jabłecznik :D Na pewno wypróbuję!
pestka 03.06.2013 09:34
bardzo dobry deser
Zdzisław 25.03.2013 23:22
smaczne, łatwe do zrobienia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat