jabłecznik na \"zimno\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • cynamon

    do smaku
  • galaretka wiśniowa

    2 op
  • mleko skondensowane

    1 puszka
  • galaretka agrestowa

    2 opakowania
  • biszkopty okrągłe

    2 opakowania
  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę wyłożyć biszkoptami.Jabłka zetrzeć na tarce, usmażyć z cukrem i cynamonem, wystudzić. Przygotować galaretkę wiśniową z połową wody.Przestudzoną wymieszać z jabłkami, wstawić do lodówki aż stężeje. Schłodzone mleko skondensowane mikserem na pianę, dodać przygotowaną z połową wody wystudzoną galaretkę agrestową. Wyłożyć na ciasto i ponownie wstawić do lodówki aż stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 10.04.2011 19:34
super ciasto
kochanyptysiu 28.03.2011 20:40
ekstra!czekam na zdjecie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat