Jabłecznik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 op
  • galaretka wiśniowa

    2 opakowania
  • jabłka

    1 smażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, przecedzić.Galaretkę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu ale z połową wody.Tortownicę wyłożyć biszkoptami, na wierzch wylać jabłka smażone wymieszane z galaretką i rodzynkami. Wstawić do lodówki na 2 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 09.05.2011 21:26
napewno smaczne to ciacho
Krystyna32 11.03.2011 07:05
pyszności
kochanyptysiu 07.03.2011 15:14
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat