Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik na kruszonce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier puder 100 g
margaryna 1/2 kostki
jaja 2 szt
jabłka 1,5 kg
cytryna 1 szt
cukier 1/3 szkl
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik na kruszonce

Kroki postępowania

1
Mąkę siekamy z margaryną, cukrem jajkami i łyżeczką proszku do pieczenia następnie lekko ugniatamy tak aby powstała kruszonka
Krok 1 - jabłecznik na kruszonce foto
2
jabłka obieramy i kroimy w plasterki, mieszamy z cukrem, sokiem z 1/2 cytryny i z 1 łyżeczką otartej skórki z cytryny i cynamonem
Krok 2 - jabłecznik na kruszonce foto
3
tortownicę wykładamy pergaminem, na to układamy 1/2 część kruszonki lekko dociskamy, na to kładziemy jabłka i posypujemy resztą kruszonki lekko dociskając
Krok 3 - jabłecznik na kruszonce foto
4
wstawiamy do piekarnika na 50-60min. w tem. 180.Kiedy ciasto ostygnie posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - jabłecznik na kruszonce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 19.01.2013 23:35
ale pychotka :-)
dorotka0000025 26.07.2012 10:52
smakowicie wyglada
ewaa 02.07.2012 14:12
apetycznie wygląda
Ewa111 20.01.2012 15:14
jabłecznik mogę jeść na okrągło pod różną postacią
Wafelek2601 19.01.2012 13:34
pyszne ciasto
Tika4444 13.12.2011 19:39
smakowicie wygląda
Beatris 14.11.2011 19:11
Kruche z jabłkami to najlepsze ciasta wg mnie.
ziutula
ziutula 13.11.2011 22:50
ooo...jak tak lubię różne szarlotki...
Misiabe 13.11.2011 22:33
pycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak