Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik na kruchym z krupczatki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl
masło 130 g
cukier drobny 3/4 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1,2 kg
cynamon
cukier wanilinowy
kruszonka
masło 120 g
cukier puder 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka krupczatka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik na kruchym z krupczatki

Jabłka zetrzeć na tarce i uprażyć z dodatkiem cukru i cynamonu-ostudzić. Mąkę, cukier, proszek-wymieszać ze sobą dodać pokrojone w kostkę masło, wbić jaja i zagnieść-odstawić na pół godziny do zamrażalnkia. Tortownicę posmarować tłuszczem i wyłożyć ciastem łącznie z jaj bokami, następnie wyłożyć masę jabłkową. Składniki na kruszonkę zagnieść i posypać nią wierzch ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 04.05.2013 20:47
smakowite ciacho, aż ślinka cieknie
Magda24 04.05.2013 20:27
bardzo pysznie podany
w mojej kuchni 04.05.2013 19:46
lubię mocno nadziane jabłkiem jabłeczniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak