Jabłecznik na biszkopcie posypany czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    z 3 jajek
  • mus jabłkowy

    1 litr
  • galaretki pomarańczowe

    3 szt.
  • śnieżka na mleko

    1 szt.
  • mleko

    3/4 szkl.
  • czekolada

    0,5 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mus wykładamy na patelnie i podgrzewamy, jak zaczną pokazywać się bąbelki, smazymy jeszcze 5 min. Dodajemy suche galaretki i smażymy tak długo jak się rozpuszczą, odstawiamy aż ostygnie. Masę wykładamy na biszkopt. Śnieżkę ubijamy na mleku, wykładamy na zimną masę. Posypujemy startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.11.2016 17:58
smaczne ciasto
Ela15 03.05.2015 11:21
wygląda apetycznie i kusząco
Magda60 18.11.2013 12:39
swietny przepis
lara 06.10.2013 09:08
bardzo dobre ciast!!!
misia53 06.10.2013 01:15
podoba mi się taka forma szarlotki , muszę kiedyś tak zrobić
Habibi 05.10.2013 23:18
Z 10 lat temu to była moja ulubiona szarlotka ;) Robiłam bez przerwy, aż nam się przejadła na jakiś czas ;) Dawno nie robiłam, czas powtórzyć.
Janina 05.10.2013 23:02
Pyszniutkie ciasto;)
msmors 05.10.2013 22:24
smaczne ciasto
Jadwiga/Jaga85 05.10.2013 21:42
uwielbiam to ciasto!
6zer 05.10.2013 21:12
wygląda doskonale i na pewno tak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat