Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE
wyłożyć papierem do pieczenia(tylko dno)i przełożyć do nie ciasto.Wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 st.C.Piec ok.45 minut .Wystudzić biszkopt i przekroić na dwie części.
Jabłka umyte obrać i wykroić części nasienne.Pokroić w kostkę i przełożyć do rondelka.Dodać ze 2-3 łyżki wody i prażyć jabłka aż się rozpadną.Dodać cynamon, cukier i gotować do jego rozpuszczenia się.Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę.Dokładnie wymieszać i lekko przestudzić.Do tortownicy włożyć ponownie jedną część biszkoptu i wyłożyć na niego masę jabłeczną.Przykryć drugą częścią ciasta i lekko docisnąć.Biszkoptu nie trzeba nasączać,przyjmie sok z jabłek.Schłodzić w lodówce.Cukier puder rozetrzeć z sokiem z cytryny i posmarować wierzch wystudzonego ciasta.Posypać posiekanymi orzechami