jabłecznik na biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem jabłkowy

    1 słoik
  • galaretka

    1 sztuka
  • Biszkopt

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zrób lub kup 3 biszkopty.Dżem jabłkowy podgrzej,wsyp do niego galaretke w proszku i mieszaj.Gdy zacznie tężeć zestaw dżem z ognia i od czasu do czasu mieszając ostudź.
Letnim dżemem wysmaruj jeden biszkopt nałóż na niego kolejny,znowu wysmaruj biszkopt i nałóż kolejnym.Całość posyp cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 03.12.2011 19:13
mniam
fasola 04.11.2011 17:23
jeszcze na biszkopcie nie jadlem jabłecznika
iziona 02.11.2011 08:57
Szybkie ciasto, ale smaczne.
Monika111 02.11.2011 08:06
Uwielbiam taki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat