Jabłecznik królewski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1,5 kg
  • galaretka agrestowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa jabłkowa:
jabłka ucieramy na tarełku o grubych oczkach, prażymy na ogniu, gdy są już miekkie, to sciągamy z ognia i dodajemy sypkie galaretki. Mieszamy do czasu az sie całkiem rozpusci, rozkładamy mase na biszkoptach.

Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe (bez cukru)
0,5 litra mleka
kostka masła
6 łyżek cukru pudru

budynie gotujemy na mleku. miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie miskujemy z zimnym budyniem na puszysty krem. układamy na przestygnietej i twardej już masie jabłkowej. Można polac polewą albo posypac wiórkami czekoladowymi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 29.01.2013 07:24
mmm uwielbiam;]
Jastinka 25.10.2012 21:31
ciekawy
Justyna28 18.06.2012 19:14
bardzo dobry, polecam:)
edi 15.03.2012 12:01
o jaki ładny:)
kiziolek201 12.06.2011 12:52
Jabłeczniki to to co lubię
jogobella231 24.03.2011 14:35
pycha
Mariusz17 02.01.2011 14:29
zdjęcie smakowite
mysza666 06.12.2010 14:32
Świetnie smakuje z pewnością. Muszę zrobić:)
matii6 06.10.2010 12:42
ale smacznie wygląda,super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat