Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik inaczej.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 kg
masło lub margaryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik inaczej.

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki
Krok 1 - Jabłecznik inaczej. foto
2
Obierz jabłka.
Krok 2 - Jabłecznik inaczej. foto
3
Wymieszaj wszystkie sypkie składniki.
Krok 3 - Jabłecznik inaczej. foto
4
Formę do pieczenia nasmaruj margaryną lub masłem. Posyp formę kaszą manną.
Krok 4 - Jabłecznik inaczej. foto
5
Podziel mieszankę na 3 części. 1 część wysyp na dno formy.
Krok 5 - Jabłecznik inaczej. foto
6
Zetrzyj jabłka.
Krok 6 - Jabłecznik inaczej. foto
7
Ponownie posyp jabłka suchymi produktami. Zetrzyj na to jabłka i znowu posyp ostatnią częścią suchej mieszanki.
Krok 7 - Jabłecznik inaczej. foto
8
Każdą warstwę jabłek posypuj cynamonem.
Krok 8 - Jabłecznik inaczej. foto
9
Zetrzyj margarynę. Na ostatnią warstwę.
Krok 9 - Jabłecznik inaczej. foto
10
Tak wygląda gotowe ciasto przed wstawieniem go do piekarnika na 40 minut.
Krok 10 - Jabłecznik inaczej. foto
11
Po 40 minutach w piekarniku nagrzanym na 180 stopni tak wygląda nasz jabłecznik.
Krok 11 - Jabłecznik inaczej. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 18.04.2015 16:13
szarlotka sypana,bardzo ją lubimy
Zdzisław 24.03.2015 17:15
takie słodkości lubię
irenka 23.03.2015 20:19
pyszniutkie ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak