Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik Eli dyniowo-orzechowy
Przygotowanie składników:
Przygotowanie ciasta:
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (z termoobiegiem 160 stopni) i piec około 60 minut - do suchego patyczka.
mąka pszenna | 3 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
Cynamon mielony Prymat | 2 łyżki |
jajko | 5 szt. |
margaryna | 375 gramów |
cukier | 30 dag |
jabłka | 4 szt. |
orzechy posiekane | 30 dag |
dynia | 30 dag |
rodzynki | 1 szklanka |
cukier puder | 2 duże łyż. |
margaryna do smarowania formy | 1 łyżka |
papier do pieczenia | 50 cm |
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (z termoobiegiem 160 stopni) i piec około 60 minut - do suchego patyczka.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: