Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 20 dag
masło 10 dag
jabłka 1,5 kg
galaretka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik bez pieczenia

Herbatniki pokruszyć. Masło roztopić, dodać pokruszone herbatniki i wymieszać.,wylepić dno formy, ja użyłam tortownicy.
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i udusić dodając 4 łyżki wody. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i dodać łyżeczkę żelatyny, dokładnie wymieszać. Wlać galaretkę do gorących jabłek i wymieszać dokładnie. Wyłożyć masę jabłkową na wylepione herbatnikami dno formy.
Jeśli jabłka są kwaśne można do duszenia dodać trochę cukru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak