jabłecznik bez jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • margaryna

    200 g
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy

  • sól

  • jabłka

    6 szt
  • płatki migdałowe

  • miód

  • cynamon

  • serek homogenizowany

    200 (naturalny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jabłecznik bez jajek foto
na stolnicy wymieszać mąkę z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i ze szczyptą soli dodać serek i wszystko zagnieść, podzielić na 2 części
Krok 2 - jabłecznik bez jajek foto
jabłka obrać,przeciąć na połowy, wydrążyć środki w każdy położyć po kilka migdałów, polać miodem i posypać cynamonem
Krok 3 - jabłecznik bez jajek foto
jedną połowę ciasta rozwałkować na dnie blaszki o wymiarach 25/30cm, ułożyć na niej jabłka, wierzchy posypać cynamonem
Krok 4 - jabłecznik bez jajek foto
drugą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka, wierzch ponakłuwać widelcem
Krok 5 - jabłecznik bez jajek foto
pieczemy 45-50 minut w temperaturze 180 stopni, po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 01.01.2014 22:20
pyszne ciasto
anemon 27.11.2013 07:32
U mnie na ciasto z jabłkami zawsze jest wielu amatorów.
Krystyna32 14.11.2013 08:16
ciekawy przepis
olkaaa 12.11.2013 20:08
uwielbiam jabłecznik
monisia1977 11.11.2013 08:05
super ciacho
w mojej kuchni 11.11.2013 00:23
tylko zajadać te pychoty
Mniam 10.11.2013 22:15
Ciekawie wygląda z tymi połówkami jabłek. Interesujące ciasto. Zabieram przepis:)
Łucja 10.11.2013 22:10
pyszne ciasto i świetnie wygląda :)
kuklik 10.11.2013 22:02
efektownie wygląda
gosia1988 10.11.2013 20:36
super ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat