Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik Babci

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
mąka pszenna tortowa 3 szklanki
margaryna 3/4 kostki
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik Babci

1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na kruche
2. Podzielić na 2 części
3. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką
4. połowę ciasta wyłożyć blachę położyć starte jabłka wierz posypać cynamonem i cukrem
5. Przykryć drugą częścią ciasta
6. Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około45 minut na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.09.2014 12:53
dzisiaj spróbuję :)
malina 12.11.2013 07:55
myślę , że pyszny bo wygląda smakowicie
SmakolykiJoanny 23.07.2012 07:53
takie ciasta są najlepsze z pokolenia na pokolenie
Malinka 13.06.2012 10:49
Jabłecznik, super sprawa!!!
ZEWA 18.02.2012 09:32
moja mama taki piekła
ZEWA 18.02.2012 09:32
moja mama taki piekła
tomek18 16.10.2011 09:22
te babcine ciasta wszystkie takie pyszne
Danuta8 25.01.2011 17:36
lubię taki
rzenia15 25.01.2011 12:09
uwielbiam jabłecznik
MAŁGORZATA108 22.01.2011 17:31
Jedno z moich ulubionych ciast.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak