jabłecznik

jabłecznik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • cukier

    1 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • olej

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżki
  • jabłka

    8 sztuk lub więcej
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania jabłecznik

jabłka dokładnie umyć, obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne i pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem. Na blaszce wyłożyć papier, wlać 3/4 przygotowanego ciasta. Dodać pokrojone jabłka, zalać resztą ciasta. Piec w piekarniku w temp 180 st. Przez 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Krzysztof42 27.04.2011 15:47
pycha
jola1512 24.03.2011 09:21
szarlotka pycha
iwona332 14.09.2010 15:23
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat