JABŁECZNIK

JABŁECZNIK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    4
  • margaryna

    1/2 kostki
  • śmietana 18-procentowa

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jabłka

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania JABŁECZNIK

Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Podzielić na dwie części.
1 część wyłożyć na blachę na to utarte jabłka i położyć druga część.
Ubić białka i posypać grubym cukrem. Piec w gorącym piekarniku ok. 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Barbara55 07.06.2011 17:06
fajne ciasto
kielcok1 13.05.2011 19:22
to lubię
patelka 31.08.2010 16:33
super przepis
Krzysztof42 16.08.2010 13:05
jabłecznika nigdy nie odmawiam
jolek9 21.07.2010 21:54
bardzo lubię jabłeczniki. Mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat