Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłczak na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szkl.
cukier 1 szkl.
żółtko jajek 4 szt.
margaryna Zwykła 1 kostka
śmietana 18 proc 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jabłka 5 szt.
cynamon 1 łyżeczka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłczak na szybko

Kroki postępowania

1
Z mąki, cukru, margaryny, śmietany, żółtek i sody ugniatamy ciasto kruche.
Krok 1 - Jabłczak na szybko foto
2
Dzielimy je na dwie części.
Krok 2 - Jabłczak na szybko foto
3
Pierwszą wykładamy spód natłuszczonej blachy (24/32). Jabbłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki
Krok 3 - Jabłczak na szybko foto
4
Wysypujemy na ciasto, posypujemy łyżeczką cynamonu.Z drugiej części ciasta wałkujemy prostokąt i przykrywamy jabłka. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 160 stopni.
Krok 4 - Jabłczak na szybko foto
5
Ciepłe ciasto posypujemy cukrem podrem.
Krok 5 - Jabłczak na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 06.11.2012 19:43
przepyszny
Poison1988 06.11.2012 19:04
uwielbiam szybkie ciasta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak