Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izraelskie kotlety mielone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 75 dag
cebula biała 4 szt.
czosnek 2 ząbki
sól 2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczka
ziemniaki 1/4 szklanki
jajko 1 szt
woda 1/4 szklanki
tłuszcz 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Izraelskie kotlety mielone

Wykonanie:
Mięso mielone wymieszać z dwoma cebulami drobno pokrojonymi, zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem, starymi ziemniakami ,jajkiem i wodą dokładnie wymieszać. Uformować 8 kotletów, kłaść na gorący tłuszcz, dodać 2 cebule pokrojone w plasterki i smażyć na wolnym ogniu 15 minut. W międzyczasie mieszać cebulę , obracać kotlety i dosmażyć przez następne 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.06.2014 18:03
dobry obiadek :)
Zdzisław 17.06.2014 17:56
dla mnie smacznie podane danie jest
mirosława4 17.06.2014 17:51
ciekawy pomysł na smaczny obiad
Joannasz3190 17.06.2014 17:44
Ciekawy pomysł :)
gosia561 17.06.2014 17:44
fajna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak