Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izotonik arbuzowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Przepis na niezwykle pyszny, zdrowy i naturalny izotonik, który przygotujemy w kilka chwil. Arbuz jest niskokalorycznym owocem, który w 92 % składa się z wody, ale w swoim składzie niesie cenne wartości odżywcze. Szybko i naturalnie zaopatruje nasz organizm w elektrolity.

Składniki:

Składniki:

arbuz 400 gramów
woda mineralna 0,75 szklanki
sok z limonki 1 sztuka
miód lipowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Porada

Miód możemy zastąpić także syropem klonowym, daktylowym lub z agawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Izotonik arbuzowy

Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i przekładamy do miksera. Następnie dolewamy wodę mineralną, sok wyciśnięty z jednej limonki, dużą szczyptę soli oraz miód lipowy i miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia składników.

Napój najlepiej smakuje schodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak