Izotonik arbuzowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Przepis na niezwykle pyszny, zdrowy i naturalny izotonik, który przygotujemy w kilka chwil. Arbuz jest niskokalorycznym owocem, który w 92 % składa się z wody, ale w swoim składzie niesie cenne wartości odżywcze. Szybko i naturalnie zaopatruje nasz organizm w elektrolity.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • arbuz

    400 gramów
  • woda mineralna

    0,75 szklanki
  • sok z limonki

    1 sztuka
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i przekładamy do miksera. Następnie dolewamy wodę mineralną, sok wyciśnięty z jednej limonki, dużą szczyptę soli oraz miód lipowy i miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia składników.

Napój najlepiej smakuje schodzony.

Futka
Miód możemy zastąpić także syropem klonowym, daktylowym lub z agawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat