Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mararyna Kasia 1,75 kostki
mąka 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jaja 4+4 sztuki
woda 5 łyżek
cukier 1 szklanka
kakao 4 łyżki
cukier puder 4 łyżki
mleko 1 łyżka
ser biały 60 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura

Jedną całą margarynę przekładamy go garnka, dodajemy cukier, kakao, wodę oraz cukier waniliowy. Całość podgrzewamy około 5 minut na ogniu tak, żeby składniki połączyły się ze sobą. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie do masy dodajemy 4 żółtka jaj i miksujemy, później dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ser biały mielony przekładamy do miski miksera, dodajemy miękką margarynę( pół kostki), całe jaja i cukier. Ucieramy całość na gładką masę. Przekładamy ją na ciemną masę. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do przestudzenia. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną z cukru pudru, margaryny( 0,25 kostki), kakao i mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.11.2013 17:35
uwielbiam to ciasto :)
Iwusia 11.07.2013 23:54
ładnie to ciasto
Rafał10 12.06.2012 19:26
mniam, wygląda świetnie! super zdjęcie :)
Katarzyna/kate1980 10.05.2012 19:37
ślicznie wygląda
Marcela 16.02.2012 15:17
koniecznie muszę wypróbować przepis
aginaa 23.01.2012 18:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak