Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
woda 5 łyżek
ser biały 70 dkg
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
masło 0,5 kostki
wiórka kokosowe do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura

Margarynę , cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy gotować przez około 5min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. Zemleć ser w maszynce , przełożyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładka masę , wyłożyć na ciasto. Piec 60min w piekarniku rozgrzanego do temp. 200sto. Po upieczeniu podlać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak