Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

irlandzkie pralinki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 80 g
Biszkopty 100 g
gorzka czekolada 100 g
kakao 1 łyżka
likier bayleis 4 łyżki
płatki migdałowe 25 g
cukier puder do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: irlandzkie pralinki

Tytuł zostawiam oryginalny, jaki znalazłam w gazecie razem z przepisem.
Pyszne, rozpływające się w ustach pralinki (a może trufle?) z delikatnym posmakiem likieru Bayleis.
Z podanych proporcji wyszły mi 24 kuleczki.



Co i jak?

W misce pokruszyć biszkopty (im drobniej, tym lepiej).
Dodać pokrojone w kawałki masło, startą czekoladę, łyżkę kakao, likier i posiekane płatki migdałowe. Całość zagnieść, aż zrobi się jednolita kula.
Odstawić na pół godziny do lodówki, po czym odrywać po kawałeczku, formować kuleczki, obtaczać raz w cukrze pudrze, raz w kakao.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.09.2014 13:05
prawdziwe skarby :)
Rafał10 02.12.2013 08:58
uwielbiam Bayleis! Pralinki zostawiam sobie do wypróbowania :)
bietka 27.11.2013 09:12
muszą być pyszne
malaczarna23 26.11.2013 20:03
uwielbiam domowe praliny :)
mufinka79 26.11.2013 19:34
Ale pyszności prezentujesz :)
eMMe 26.11.2013 19:17
Muszą być przepyszne:)
Ola1984 26.11.2013 19:16
Uwielbiam domowe pralinki :) Pysznie wyglądają :)
Andrzej8 26.11.2013 19:05
świetne kulki
Katarzyna34 26.11.2013 18:21
smakowite kulki
elka72 26.11.2013 17:43
Piękne pralinki :)
ssylwiaa 26.11.2013 17:34
słodkości ;)
mzap88 26.11.2013 16:37
pyszne, nie wykręcają od słodkiego smaku :) polecam
norweska20 26.11.2013 16:28
chętnie bym spróbowała
sanielcia 26.11.2013 16:25
co za pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak