Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory malinowe
2 duże -
pomidory żółte
2 duże -
pomidory czarne
2 duże -
pomidory czerwone
2 duże -
cebula biała
1 mała -
cebula czerwona
1 mała -
ocet jabłkowy
2-3 łyżki -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku -
olej z pestek winogron
3-4 łyżki -
rozmaryn świeży
-
bazylia świeża
Przepis i sposób przygotowania Insalata di pomodori colorati
Cebulę pokroić w cieniutke piórka i dodać do pomidorów.
Sałatkę doprawić sporą ilością pieprzu, solą czosnkową, octem jabłkowym i olejem z pestek winogron.
Sałatkę odstawić na kilka minut do lodówki, a przed podaniem dodać świeże zioła.
Komentarze (3)