Insalata di pomodori colorati

Insalata di pomodori colorati

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory malinowe

    2 duże
  • pomidory żółte

    2 duże
  • pomidory czarne

    2 duże
  • pomidory czerwone

    2 duże
  • cebula biała

    1 mała
  • cebula czerwona

    1 mała
  • ocet jabłkowy

    2-3 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • olej z pestek winogron

    3-4 łyżki
  • rozmaryn świeży

  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Insalata di pomodori colorati

Pomidory umyć i pokroić w spore kawałki.
Cebulę pokroić w cieniutke piórka i dodać do pomidorów.

Sałatkę doprawić sporą ilością pieprzu, solą czosnkową, octem jabłkowym i olejem z pestek winogron.
Sałatkę odstawić na kilka minut do lodówki, a przed podaniem dodać świeże zioła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Habibi 24.08.2012 14:25
Kupuję na targu. To dość nowa odmiana, chyba od 2 lat na naszym rynku. Nazywa się ''czarny książę'' - ale w sumie nie są zupełnie ciemne, a przynajmniej nie wszystkie ;)
evita0007 24.08.2012 13:16
Nie widziałam jeszcze czarnych pomidorów.Skąd Pani takie wytrzasneła ? :)
Ewelina47 20.08.2012 21:20
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat