indyk ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    1000 g
  • śliwki

    1000 g
  • tłuszcz

    30 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką lub przyprawą do drobiu. Owoce oczyścić. Część owoców włożyć do tuszki-w całości. Tuszkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać tłuszczem, obłożyć pozostałymi owocami i piec polewając sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 15.03.2012 14:46
ciekawe
Joanna108 02.10.2011 09:20
Tuszki nie próbowałam, ale robię rolady z indyka ze śliwkami suszonymi lub morelami i są naprawdę pyszne, więc pewnie i tuszka będzie smaczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat