Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk ze śliwką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbek
mąka do obtoczenia
śliwki 6 sztuk
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
wino deserowe 0,3 lampka
indyk 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk ze śliwką

Indyka opłukać, a następnie opruszyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć rozgrzanym tłuszczu. Usmażyć na złoty kolor.
W możdzierzu zmiarzdżyć czosnek wraz z śliwkami. Mieszankę połaczyć z winem. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z "sosem" z patelni. Zalać całość mieszanką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Przykryte mięso dusić około 30 mni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 06.03.2014 23:47
fajnie wygląda
gosia561 09.11.2013 20:08
świetny drób
Megg 09.11.2013 17:37
rewelacyjne miesko
bhb8 09.11.2013 17:27
Z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak