Indyk z śliwkami i ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawia do drobiu po mysliwsku Prymat

    3 łyżeczki
  • liść laurowy

    3 listki
  • owoc jałowca

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki;
0,5 kg filetu z indyka, puszka ananasa w plastrach, 15-20 szt suszonych sliwek, rozmaryn, 1,2 kostki rosołowej 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 6 szt owoców jałowca, 3 łyżeczki przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat, łyżeczka oliwy.

Mięso, myjemy, osuszamy kroimy w kawałki. Nacieramy przyprawą do drobiu i układamy w naczyniu zaroodpornym,na to ananas i śliwki.Podgrzewamy sok z ananasa i rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy rozmaryn, listć laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Gotowym sosem zalewamy mięso. Pieczemy 1,5-2 godz 180 C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 26.05.2012 08:50
Z chęcią bym spróbowała :)
ronald88 05.09.2011 10:45
super
ronald88 05.09.2011 10:45
super
adam1f 25.05.2011 00:20
super
szajba2 16.03.2011 15:42
drób z owocami - nieciekawie
Babciagramolka 16.01.2011 12:00
Drób z owocami - ekstra
kielcok1 27.12.2010 18:53
a indyk na to: to niemożliwe
Barbara55 24.12.2010 11:58
co na to indyk?
rakow2 08.11.2010 15:09
a co na to indyk?
Emilia22 26.09.2010 15:34
na pewno bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat