Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
3 łyżeczki -
Liść laurowy suszony Prymat
3 listki -
Owoc jałowca cały Prymat
6 szt
Przepis i sposób przygotowania Indyk z śliwkami i ananasem
0,5 kg filetu z indyka, puszka ananasa w plastrach, 15-20 szt suszonych sliwek, rozmaryn, 1,2 kostki rosołowej 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 6 szt owoców jałowca, 3 łyżeczki przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat, łyżeczka oliwy.
Mięso, myjemy, osuszamy kroimy w kawałki. Nacieramy przyprawą do drobiu i układamy w naczyniu zaroodpornym,na to ananas i śliwki.Podgrzewamy sok z ananasa i rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy rozmaryn, listć laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Gotowym sosem zalewamy mięso. Pieczemy 1,5-2 godz 180 C
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)