Indyk z serem i sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z indyka

    500 G
  • jajko

    2 Szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/4 Szkl
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 Łyżeczki
  • olej do smażenia

  • ser żółty

    150 G

Sos

  • ketchup pikantny

    3 Łyżki
  • majonez

    3 Łyżki
  • ząbki czosnku

    2 Szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet podzielić na części. Posypać przyprawą. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto. Przełożyć na blaszkę. Z podanych składników zrobić sos. Posmarować filety. Na wierzch zetrzeć ser żółty. Zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat