Indyk z porem i ananasem

Indyk z porem i ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1/2 kg
  • pieczarki

    250 g
  • cebula dymka

    6 szt
  • ananas świeży

    1 szt
  • por

    800 g
  • oliwa

    3-4 łyżeczki
  • curry

    4 łyzeczki
  • chilli

    2 łyżeczki
  • smietana 18%

    8 łyzek
  • masło

    3 łyżki
  • bulion

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulki posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać mięso, mocno podsmażyć, dodać cebulki i pieczarki, smażyć chwilę razem, następnie dodać ok 300 ml wody, 2 łyżeczki curry, chilli, śmietanę, wymieszać i dusić pod przykryciem ok 10-15 minut.

Ananasa obrać, odciąć zdrewniałe kawałki, pokroić w plasterki i następnie w kostkę.Pory pokroić w pół plasterki. Na patelni roztopić masło, dodać ananasa i pory, dusić razem, dodać pozostałe curry i bulion. Gotować do 10 minut, dodać łyżkę, dwie śmietany i wymieszać.

Podawać osobno an jednym talerzu. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

edyta44

21.04.2012 20:12
fajne

Ewelina47

10.04.2012 08:21
super danie

babcia

07.03.2012 10:09
super

anulka69

28.02.2012 13:10
pyszne jedzonko

Margo1

29.01.2012 00:24
pycha

Margo1

29.01.2012 00:24
pycha

Anna133

23.12.2011 08:40
ciekawy przepis ;)

owocówka

26.11.2011 08:04
smaczniusie :D

Teresa12

20.09.2011 22:03
pycha

monika154

29.06.2011 13:04
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat