Indyk z pastą z rzeżuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    4 łyżki
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1/2 łyżki
  • sól do smaku

  • indyk

    4 sznycel
  • rzeżucha

    1 (ogrodowa)
  • papryka

    1 (płatki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
Rzeżuchę oczyścić, umyć, lekko osuszyć, grubo pokroić i przełożyć do miski blendera.
Krok 2 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
Dodać do niej trochę soli, olej, czosnek, przyprawę do indyka i płatki papryki.
Krok 3 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
Wszystko dokładnie zmiksować na pastę.
Krok 4 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
Sznycle z indyka ułożyć w garnku do gotowania na parze. Każdego sznycla posmarować przygotowaną pastą.
Krok 5 - Indyk z pastą z rzeżuchy foto
Garnek przykryć. Gotować na parze ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 01.06.2013 22:33
Smacznie i zdrowo. Z pewnością by mi smakował.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat