Indyk z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    40 dkg
  • oliwa

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

  • pieprz

  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk z parowaru foto
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na cieńsze kawałki. Skrapiamy oliwą ze wszystkich stron.
Krok 2 - Indyk z parowaru foto
Następnie oprószamy czosnkiem granulowanym, pieprzem i przyprawą do indyka firmy Prymat. Odstawiamy na ok. 1 godziny w chłodne miejsce.
Krok 3 - Indyk z parowaru foto
Po tym czasie układamy na dolnej części parowaru
Krok 4 - Indyk z parowaru foto
. Do parowaru wlewamy wodę i nastawiamy na pół godziny i gotujemy na parze. Po tym czasie mięso jest dobre do spożycia
Krok 5 - Indyk z parowaru foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 26.04.2013 09:31
nie mam parowaru ale fajny garnek i tez mogę uparowac mięsko czy warzywa...
ben-ka 25.04.2013 10:54
pyszne mięsko.
ben-ka 25.04.2013 10:53
pyszne mięsko:)
Bernadeta1 08.04.2013 00:34
zdrowe i smaczne mięsko
RenataZ-et 08.11.2012 18:09
pycha
Wafelek2601 06.11.2012 10:29
Super
gosia47-47 09.08.2012 17:29
mniam
stokrotka 07.08.2012 21:50
mniam...
Aneta41 07.08.2012 18:34
napewno pyszny , szkoda,że nie mam parowaru
Kikiriki 07.08.2012 18:13
fantasztyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat