Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z nadzieniem z sera Brie i słonecznikiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka
brie 0.5 sztuki
słonecznik łuskany 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mąka 0.5 szklanki
bułka tarta pikantna 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z nadzieniem z sera Brie i słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Udziec z indyka myjemy i czyścimy...przekrawamy na 2 części.
Krok 1 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
2
Każdą cześć rozklepujemy na kotlety.
Krok 2 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
3
Rozklepane mięso obsypujemy przyprawami: ostrą papryką oraz lubczykiem.
Krok 3 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
4
Ser Brie kroimy na grube plastry.
Krok 4 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
5
Na każdy plaster mięsa układamy kawałek sera oraz obsypujemy go po długości pestkami dyni.
Krok 5 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
6
Mięso zwijamy tworząc roladki.
Krok 6 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
7
W talerzach przygotowujemy produkty do panierowania: jajko roztrzepane z Kucharkiem, mąkę oraz bułkę tartą.
Krok 7 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
8
Przystępujemy do panierowania obtaczając indyka w mące, jajku oraz bułce tartej. O panierowane mięso układamy na rozgrzanej z olejem patelni.
Krok 8 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto
9
Mięso smażymy z każdej strony, regularnie je obracając- zmniejszamy gaz i na małym ogniu smażymy . Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem oraz ulubioną sałatka.
Krok 9 - Indyk z nadzieniem  z sera Brie i słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 25.05.2014 08:50
ciekawy przepis
Krzysztof15 25.05.2014 08:11
bardzo smaczne
Lidzia 25.05.2014 07:00
Bardzo smaczne.
Adamorek 24.05.2014 23:25
super się rozpływa
kornelcia 24.05.2014 23:24
widać ze rozpływa się w ustach..pycha takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak