Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z marchewką z rękawa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 50 dag bez kości
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
ząbek czosnku
suszone pomidory 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat
czubrica czerwona
tymianek
sól i pieprz
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z marchewką z rękawa

Mięso pokroić na kawałki, marchew w talarki, cebulę w pióra a czosnek posiekać. Następnie wszystkie składniki włożyć do rękawa do pieczenia, dodać przyprawy oraz olej, zamknąć rękaw i wymieszać składniki. Wstawić do nagrzanego piekarnika - 200 stopni / 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 10.05.2015 09:51
pyszności na talerzu!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak