Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z marchewką, orzechami i mleczkiem kokosowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 gram
mleczko kokosowe 1/2 puszki
czosnek 2 ząbki
cebula czerwona 1 sztuka
marchewki 3 sztuka
sos sojowy 3 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z marchewką, orzechami i mleczkiem kokosowym

Cebulę obrać, pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać pokrojonego w kostkę fileta i pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę. Wszystko smażyć do czasu aż będzie miękkie. Następnie dodać czosnek (drobno pokrojony lub przepuszczony przez praskę), pokrojone orzechy włoskie mleczko kokosowe i sos sojowy). Dokładnie wymieszać, dusić do czasu rozpuszczenia się mleczka. Doprawić do smaku. U mnie do tego ryż :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.11.2013 09:58
ciekawy przepis:-)
gosia56 11.02.2013 15:04
napewno pycha
Krzysztof15 11.02.2013 14:59
lubie
Monika-twin 11.02.2013 14:52
przypomina mi to danie indyjskie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak