Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z marchewką i groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej
pierś z indyka 1/2 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
groszek zielony 1 szklanka
marchew 2 sztuki
śmietana 12% 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z marchewką i groszkiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w dość grubą kostkę, czosnek kroimy na plasterki i podsmażamy na oleju. Cebula powinna tylko się zeszklić.
Krok 1 - Indyk z marchewką i groszkiem foto
2
Dodajemy pokrojonego w paseczki indyka. Doprawiamy curry, mieszamy i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż mięso będzie ścięte z każdej strony
Krok 2 - Indyk z marchewką i groszkiem foto
3
Marchewkę obieramy, a następnie za pomocą obieraczki do warzyw kroimy ją na cieniutkie paseczki. Dorzucamy na patelnię groszek i marchewkę, mieszamy i smażymy kilka minut i zalewamy śmietaną w temperaturze pokojowej.
Krok 3 - Indyk z marchewką i groszkiem foto
4
Na samym końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 4 - Indyk z marchewką i groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.06.2015 19:44
apetyczne to danie
gosia561 28.06.2015 18:49
zdrowo i lekko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak