Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z kolorowymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 30-40 dag
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
papryka żółta 1 strąk
pomidor
cebula biała
cebula czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z kolorowymi warzywami

Mięso pokroić w plastry. Oregano przetrzeć przez sitko. Wymieszać sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, kminek, przetarte oregano i pieprz. Mieszaniną posmarować plastry mięsa, przykryć, wstawić do lodówki na 60 minut. Pomidor sparzyć, obrać, pokroić w plastry. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, strąk pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Przygotowane warzywa delikatnie wymieszać, skropić łyżką oliwy, wstawić do lodówki. Na suchej gorącej patelni usmażyć indyka po 4-5 minut z każdej strony. Podawać prosto z patelni z dobrze oziębionymi kolorowymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak