Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z grila z ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grill przyprawa klasyczna Prymat
50 dag ziemniaków
sól, pieprz
świeży rozmaryn
cytryna
filet z indyka 80 dag
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z grila z ziemniaczkami

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w plastry. Mięso pokrój na kotlety, oprósz solą i pieprzem, polej olejem, posyp przyprawą do grila, odstaw na 30 minut. Ziemniaki i mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj 30 min, często przewracając. Po upieczeniu mięso można skropić sokiem z cytryny i posypać świeżym rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak