Indyk z grila

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak ugotowany

    1 cały
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • serek topiony

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 duża
  • papryczka chili

    d/s
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka pszenna

    750 g
  • jajko

    2 szt
  • bulion drobiowy

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przeprawę i pieprz wymieszać z olejem. Pierś pokroić na kawałki. Włożyć do powstałej marynaty na około godzinę. Grillować 25 minut na grill węglowym lub 15 na grilu elektrycznym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat