Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z fenkułem w winie z makaronem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 300 g
cebula 1/2
sól
pieprz
fenkuł 100 g
pomidory suszone z czosnkiem 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 1/2 szkl
makaron kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z fenkułem w winie z makaronem

Mięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, posypać przyprawami i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyzkę tłuszczu, włozyć mięso i przyrumienić, dodać pokrojoną cebulę i fenkuł.
Smażyć chwilę po czym podlać winem i dusić, w międzyczasie można jeszcze podlać winem lub odrobiną wody.
Ugotować makaron, odcedzić i przepłukać, dodać do duszonego mięsa z fenkułem i wymieszać.

Do obiadu podać lampkę wina białego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.11.2013 14:28
bardzo dobry makaron
Pyszota 17.11.2013 14:10
Interesujący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak