Indyk z fenkułem w winie z makaronem

Indyk z fenkułem w winie z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    300 g
  • cebula

    1/2
  • sól

  • pieprz

  • fenkuł

    100 g
  • pomidory suszone z czosnkiem

    1 łyżeczka
  • wino białe wytrawne

    1/2 szkl
  • makaron kolorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, posypać przyprawami i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyzkę tłuszczu, włozyć mięso i przyrumienić, dodać pokrojoną cebulę i fenkuł.
Smażyć chwilę po czym podlać winem i dusić, w międzyczasie można jeszcze podlać winem lub odrobiną wody.
Ugotować makaron, odcedzić i przepłukać, dodać do duszonego mięsa z fenkułem i wymieszać.

Do obiadu podać lampkę wina białego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

17.11.2013 14:28
bardzo dobry makaron

Pyszota

17.11.2013 14:10
Interesujący przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat